Zi memorabila, plină de bucurie, la GPP nr 23 Castelul Veseliei, Oradea, structura Liceului Ortodox Episcop Roman Ciorogariu. După 5 luni de munca și creație, marți, 7 iunie, a fost ziua în care micuții s-au bucurat de roadele muncii, de la mic la mare.

În cadrul proiectului transdisciplinar „Reciclăm și explorăm” preșcolarii GPP nr. 23 Castelul Veseliei au întâmpinat-o pe doamna Aricescu și pe Maria Ursu de la Fundația Comunitară cu multă bucurie, cu miros de lavandă, cu limonadă cu sirop de lavandă și cu multă joaca, inaugurând traseele senzoriale atât de îndrăgite de copii.

Au reciclat hârtie și plastic și au explorat natura, cultivând semințe și butași de lavandă, și-au dezvoltat creativitatea prin diverse ateliere de decorat ghivece și au pictat bacurile de lavandă. Au sărbătorit în cadrul proiectului Ziua Mămicilor și a tăticilor, iar la final au sărbătorit Ziua Copilului, cu toate simțurile lor: olfactive - mirosind florile de lavandă, gustative - gustând limonadă cu sirop de lavandă și tactile - călcând desculți pe traseele senzoriale.

„Cel mai important este ca am reușit sa schimbam mentalitatea, atât a copiilor, cât și a părinților, prin reciclare selectivă, plantând și îngrijind plante, și prin dezvoltarea creativității, realizând jucării verzi. Mulțumim din suflet tututor celor care ne-au susținut și încurajat în acest amplu proiect!”, a declarat prof. Adriana Bodog care a coordonat proiectul alături de Camelia Irina Puie, coordonatoarea grădiniței, directorul părinte Radu Rus, adjunctul Dorel Leucea și educatoarele Simina Vereș, Diana Gherle, Cristina Rus, Lavinia Gale și tăticii Marius Borta și Mihai Sfârlea.

Proiectul „Reciclăm și explorăm” se va încheia anul acesta în luna septembrie face parte din programul #Plantropolis este finanțat de Russmedia România cu sprijinul VPK Packing Salonta și Asociația Grund Community și a fost implementat de Fundația Comunitară Oradea.