Forfotă mare astăzi în curtea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 42, Maria încă de la primele ore ale dimineții. Cadrele didactice i-au așteptat pe prichindei într-o atmosferă caldă, prietenoasă și cu multe surprize.

 

La intrarea în grădiniță, printre bulele de săpun, se zărește din depărtare doamna profesoară în educația inclusivă, Svetlana Simu, costumată colorat și cu un cosuleț în mână. Fiecare copilaș, pe lângă o îmbrățișare caldă de bun venit/revenit, a primit și o ciocolată cu un mesaj venit din inimă: „Bun venit în noul an școlar! Astăzi vom începe împreună o călătorie plină de surprize și voie bună, în care vom crește și ne vom dezvolta frumos. Cu drag, doamna educatoare". Pe gardul viu erau puse mesaje încurajatoare precum: Tu ești ascultător, darnic, inteligent, isteț, ingenios etc. Pe lângă acestea, în curtea gradiniței era amplasată o arcadă cu baloane vesel colorate, fiecare prichindel putând să-și facă câte o poză, în amintirea acestor ani frumoși de grăniță.

Pe parcursul zilei, în fiecare grupă copiii au avut diverse activități, iar rezultatul muncii lor l-au prezentat acasă părinților spre bucuria acestora.

Doamnele profesoare în educația timpurie i-au primit pe copii cu multă dragoste pentru a le face ziua mai veselă şi i-au surprins pe micuţi cu surprize, jucării, jocuri și muzică veselă. 

A fost un început plin de emoții și bucurii, dar și cu lacrimi în ochi atât pentru preșcolari, cât și pentru părinți. Unii aveau lacrimi în ochi pentru bobocii din grupa mică, iar alții își ștergeau lacrimile pentru copilații din grupa mare, copilași care doar un an mai au parte de tărâmul acesta magic pe care au pășit în urmă cu doi ani.

Mult succes în noul an școlar tuturor! Copiii cu siguranță vor avea parte de multe râsete, bucurii, aventuri și activități captivante datorită doamnelor profesoare în educația timpurie: Coste Delia, Cata Laura, Timandi Nicoleta, Simu Svetlana, Petruș Ileana, Holonec Mădălina, Jurcuț Ligia, Negrău Elena, Ungur Liliana, Popa Diana, Nagy Rodica, Nemțuț Simona, Dan Crina și Zaharia Parmena.