Ceea ce se vede în statisticile privind rata de infectare cu Covid-19 la nivelul județului Bihor se reflectă și în statisticile privind școlile unde se predă online. Din cele 724 de unități de învățământ preuniversitar, la ora actuală, doar în două se mai învață online.

Inspectoratul Școlar Județean Bihor a actualizat, în urma centralizării raportărilor din unitățile de învățământ preuniversitar, baza de date cu rata de vaccinare a personalului din unitățile de învățământ de la nivelul județului Bihor, corelată cu rata de incidență.

Din cele 724 de unități de învățământ preuniversitar din Bihor au mai rămas doar două care vor desfășura procesul de predare învățare online.

Este vorba despre Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 Roșiori care are o rată de vaccinare a personalului de 25% și de Școala Gimnazială „Jako Zsigmond”, tot din Roșiori, care are o rată de vaccinare de 58%. Problema în Roșiori nu este legată de ratat de vaccinare a personalului din cele două școli, ci de incidența din localitate, Roșiori fiind a doua localitate din județ ca rată de infectare (3,1 la o mie de locuitori). Restul de 722 de școli din Bihor fac cursuri cu prezență fizică.

În urma administrării testului rapid, pe 16 decembrie, au fost diagnosticați 9 elevi, din care, în urma administrării testului PCR, doi au fost confirmați cu Covid-19, 3 au fost infirmați, iar pentru 4 elevi au rezultatul este în așteptare.