Cetatea Oradea a găzduit, în perioada 20-21 octombrie, CareerCamp - Digital Career un eveniment care a avut ca scop să aducă în fața tinerilor și profesorilor un program complex de ateliere și sesiuni educaționale.

Timp de două zile, Cetatea din Oradea s-a transformat într-un spațiu unic pentru dezvoltarea personală și profesională a peste 60 de elevi și studenți, dar și pentru 10 cadre didactice din unitățile de învățământ gimnazial, liceal și universitar din județ și împrejurimi.

Evenimentul a fost o sursă de inspirație și cunoaștere pentru tineri și profesori, oferindu-le oportunitatea de a explora și învăța despre provocările și oportunitățile lumii digitale.

Vineri și sâmbătă s-au desfășurat ateliere pentru elevi și studenți: Future Jobs - organizat şi susţinut de Ascendis; Identitate Digitală - organizat și susţinut de Transilvania IT Cluster; Smart Goals - organizat și susținut de Celestica; Digital Career Profile - organizat și susținut de Careers Center; Digital Entrepreneurship - organizat și susținut de Maket IT în Oradea; Robotica și Metaverse - organizat și susținut de CG&GC HiTech Solutions

Sâmbătă au fost organizate două ateliere pentru cadrele didactice: Utilizarea noilor tehnologii în tehnicile de predare - organizat și susținut de Ambasadorii Seed Educație Digitală pentru România - Samsung și Chat GPT - Prieten sau duşman? - organizat și susținut de Transilvania IT Cluster.

Sâmbătă, între orele 14.00-16.00, tinerii și cadrele didactice au avut parte de discursuri interesante și discuții captivante din partea unor experți și lideri din diferite domenii oferind participanților un cadru în care să învețe, să împărtășească și să se inspire reciproc. Printre invitați au fost: Alin Ștefănuț - Casa Corpului Didactic Bihor, Adrian Hatos - Senatul României, Dorin Coita - Preşedinte Asociaţia Alumni Universitatea din Oradea, Alina Silaghi - Manager General Agenția pentru Dezvoltare Locală Oradea, Baran Roman - Director General Astor Muller, Iulia Mitaru - Accounting Manager Celestica și Ioana Scânteie – Ascendis.

Discuțiile au acoperit subiecte precum dezvoltarea carierei, tehnologia și inovația, antreprenoriatul și provocările specifice ale unei societăți digitalizate.

Evenimentul a fost organizat de către Asociația Pro Time-R și Asociația Transilvania IT