Angrenată în mai multe activități internaționale, grație proiectelor Erasmus, Centrul Școlar de Educație Incluzivă (CSEI) Cristal Oradea a organizat, în perioada 15-16 octombrie, evenimente prin care a marcat Zilele Erasmus 2020.

Programul zilei de 15 octombrie a debutat cu un jurnal de mărturii al cadrelor didactice din unitate în privința impactului pe care participarea la proiectele Erasmus cu finanțare europeană derulate în unitate l-a avut asupra dezvoltării lor profesionale și personale.

„Conectare, solidaritate internațională, cooperare, provocare, spirit de echipă, viziuni noi au fost câteva dintre atributele menționate de către cadrele didactice din cadrul unității noastre cu ocazia acestui jurnal de mărturii”, a spus prof. Ramona Vesa, directorul CSEI Cristal.

Ziua a continuat cu workshop-ul creativ/sceneta All together against Covid 19, având drept scop consolidarea relațiilor între membrii personalului din unitate, unul dintre scopurile centrale ale parteneriatului strategic Erasmus + All together, coordonat în unitate de directorul instituției, Ramona Vesa, și derulat în perioada 2019-2021 împreună cu parteneri din Germania, Anglia și Bulgaria. Ideea preluată de la o școală parteneră din Germania a fost pusă în scenă cu talent de cadrele didactice ale CSEI Cristal Oradea, reușind să creeze bună dispoziție, să consolideze relațiile de tip staff-staff și, nu în ultimul rând, să le transmită copiilor și cadrelor prezente regulile de protecție contra noului coronavirus.

Ziua a doua a fost dedicată unui atelier artistico-plastic și gastronomic, în cadrul parteneriatului strategic Erasmus + I am unique 2019-2021 implementat, de asemenea, în unitate, având parteneri din Turcia, Grecia, Lituania, Italia și Norvegia.