Cei 80 de copii din cele două centre de zi din Oradea au fost întâmpinați, la început de an școlar, cu brațele pline de daruri.

Direcția de Asistență Socială Oradea, cu sprijinul colaboratorilor săi, tinerii de la Rotaract Oradea, alături de partenerii acestora, Interact Art Nouveau și Interact Oradea, au întâmpinat, la început de an școlar, cei 80 de copii din cele două centre de zi, cu brațele deschise și pline de daruri.

Pentru a dispune de toate resursele necesare studiului și pentru a fi atrași în descoperirea tărâmului învățăturii și lecturii, copiii au primit de la colaboratorii DASO ghiozdane utilate cu rechizite și materiale școlare care răspund nevoilor acestora.,,Un moment deosebit de important pentru fiecare dintre noi, a fost, este și va fi prima zi de școală. Toți avem datoria de a ne implica serios în educație, indiferent de vârsta sau ipostaza în care ne aflăm: copii, părinți sau cadre didactice, iar noi, la centrele de zi pe care le avem în subordine, punem mare preț și investim în educația copiilor care le frecventează. Apreciem implicarea și empatia de care tinerii de la Rotaract Oradea dau dovadă, venind înspre noi. Le mulțumesc că s-au mobilizat să achiziționeze toate cele necesare pentru copiii noștri din centre, cu scopul de a-i ajuta pe aceștia să se bucure de școală și să conștientizeze importanța educației”, a precizat Anca Grama, directorul DAS Oradea

Atât Centrul de Zi situat pe str. Lalescu, cât și cel de pe Calea Clujului, oferă copiilor de vârstă școlară, încadrați în învățământul de masă, care provin din familii numeroase, monoparentale sau în alte situații vulnerabile, servicii sociale care constau în: îngrijire pe timpul zilei, acordarea a două mese pe zi, activități de tip after-school, educație, recreere, socializare, activități privind dezvoltarea deprinderilor de viață și orientare școlară.