International School of Oradea (ISO) a început din acest an să utilizeze platforma Century, bazată pe folosirea Inteligenței Artificiale, în procesul educațional.

În acest an, 2022, ISO celebrează 5 ani de la înființare.

„Suntem bucuroși să fim prima școală din România care utilizează platforma Century în procesul de predare și învățare. Este o platformă care se bazează pe utilizarea inteligenței artificiale pentru școli, colegii și universități din întreaga lume. Ea folosește inteligența artificială, neuroștiința și știința învățării pentru a crea conținut educațional personalizat pentru elevi. Prin utilizarea inteligenței artificiale, platforma află cum învață fiecare elev și le oferă cunoștințe personalizate, fie pentru a identifica lagunele educaționale, fie pentru a-i provoca să învețe mai mult”, se afirmă într-un comunicat al ISO.

Mai întâi, elevii se conectează la program și încep cu un test de evaluare/ diagnosticare. Acesta oferă o imagine inițială a temelor care vor fi abordate într-un anumit subiect. Apoi, sistemul recunoaște lacunele pentru fiecare cursant și recomandă conținut educațional. Profesorii au acces la toate informațiile oferite de testele de diagnosticare și pot adapta curriculumul pentru a răspunde nevoilor elevilor de la clasă.

Elevii pot parcurge bucățile de conținut educațional în mod independent sau cu profesorul. Acesta este un aspect grozav al platformei, deoarece sprijină învățarea independentă și colaborarea părinte-școală-elev. Platforma permite profesorilor și părinților să vadă cum progresează un elev. Cercetarea efectuată de Century arată că utilizarea sistemului îmbunătățește gradul de înțelegere a subiectelor studiate de către un elev cu 30%.