Luna aprilie va fi dedicată tineretului. În perioada 29 martie – 15 aprilie, la Casa Tineretului au loc mai multe evenimente concepute pentru a oferi participanților oportunități de învățare, dezvoltare și networking, contribuind la consolidarea capacității organizaționale și personale în domeniul tineretului.

 

Principalul obiectiv al acestor evenimente este de a echipa tinerii și ONG-urile participante cu cunoștințele și competențele necesare pentru a face față provocărilor contemporane, promovând, totodată, leadershipul, inițiativa și implicarea civică în rândul tineretului.

Evenimentele au loc la Casa Tineretului, Alexandru Cazaban nr. 49, în perioada 29 martie - 15 aprilie. Deschiderea are loc azi, 29 martie, la ora 17.30, cu un eveniment intitulat „Oportunități de voluntariat”. Pe 1 aprilie, la ora 17.30, va avea loc evenimentul „Ce îți dorești să se întâmple la Fundația Română pentru Tineret Bihor?”, pe 4 aprilie, ora 17.30 se va desfășura un grup informal „Ce oportunități ai”, pe 8 aprilie, ora 17.30 – „Tu vorbești, noi ascultăm”, pe 11 aprilie, la 17.30 – „Oportunități pentru tineri”, iar pe  15 aprilie, ora 17.30 – „Tânăr în comunitate” - seară de networking cu ONG-urile pentru tineret din Bihor.

Activitățile fac parte din proiectul „Revitalizarea sectorului de tineret din România”, implementat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, alături de Fundația Națională pentru Tineret, Grupul PONT și Newschool cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România.

„Revitalizarea sectorului de tineret din România” este un proiect ambițios, desfășurat pe durata a 30 de luni, care se adresează reprezentanților fundațiilor pentru tineret existente la momentul actual în țară, precum și tinerilor care vor beneficia de activitățile desfășurate la nivel local.

Mai multe detalii despre proiect puteți găsi pe spatiupentrutineri.ro.