Una dintre cele mai vechi școli bihorene, o instituție care, prin profilul pedagogic, a fost totdeauna în slujba învățământului românesc, Colegiul Național „Iosif Vulcan”, a început noul an cu un număr impresionant de elevi.

 

Colegiul Național „Iosif Vulcan” i-a întâmpinat luni atât pe cei mai mici, înscriși în clasele pregătitoare, cât și pe gimnaziști sau liceeni, cu toții fiind marcați de emoție.

Pentru a atenua despărțirea de grădiniță, elevii din clasele pregătitoare au fost însoțiți de „Prietenii veseliei” pe tărâmuri de poveste și întâmpinați de învățătoarele și elevele din clasa a XII a A, specializarea învățător-educatoare. Cei din clasele mai mari au animat curtea școlii și sălile de clasă, cu toții fiind bucuroși de reîntâlnirea cu prietenii și diriginții.

Pentru noul an școlar, directoarea școlii, Simona Martin, a anunțat că instituția a fost dotată cu un sistem avansat de securitate și control, pentru a transforma  școala într-o instituție sigură. „Astfel, protejăm comunitatea școlară prin limitarea accesului persoanelor neautorizate, urmărim eficient prezența elevilor și a personalului, prin adoptarea unei tehnologii moderne în serviciul educației” a mai precizat directoarea care a adăugat că fiecare angajat și elevii majori vor primi o cartelă personalizată.

Accesul în clădire se va face prin scanarea cartelei la cititoare. Sistemul va înregistra toate intrările și ieșirile.

Echipă managerială și colectivul de cadre didactice le dorește tuturor elevilor putere de muncă, succes la examenele ce vor urma, cu alte cuvinte, un an școlar plin de împliniri!