Sala multimedia a Colegiului Tehnic „Traian Vuia”, a fost marți, de la ora 13.00, gazda lansării a trei proiecte educative: „Consumatorul raţional - informat”, „Viitorul meu începe astăzi. Cum spun: Ce ştiu să fac?” și „Experienţe şi bune practici în antreprenoriat”.

Printre invitații evenimentului s-au numărat reprezentanți ai instituţiilor partenere: Liceul „Don Orione”, Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, Colegiul Naţional „Iosif Vulcan”, Liceul Tehnologic Special nr. 1 Oradea, AJOFM Bihor, OPC Oradea și Public Euroconsulting.

„Prin intermediul proiectelor se urmărește realizarea unor activități interesante și motivante pentru elevi. În proiecte sunt implicate în jur de 40 de cadre didactice și aproximativ 500 de copii din clasele a X-a, a XI-a și a XII-a, atât de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, cât și de la școlile partenere”, a spus profesoara Andreea Roșu, coordonatoarea proiectelor.

„Consumatorul raţional - informat” este un proiect care urmăreşte promovarea unui stil de viaţă sănătos, a respectului faţă de viaţa personală, sănătatea proprie şi a celorlalţi, informarea corectă, formarea unui consumator raţional care va şti ce înseamnă puterea informaţiei, în vederea evitării situaţiilor de prejudiciere a intereselor.

Proiectul educativ judeţean „Viitorul meu începe astăzi. Cum spun: Ce ştiu  să fac?” are ca scop creşterea şanselor de integrare educaţională şi socială a copiilor şi tinerilor aflaţi în dificultate, precum şi dezvoltarea la voluntari a iniţiativei, angajamentului, ingeniozității, responsabilității, creativității, flexibilității și empatiei.

Cel de-al treilea proiect „Experienţe şi bune practici în antreprenoriat” este unul tot educativ și judeţean și urmăreşte promovarea educaţiei financiare şi antreprenoriale prin intermediul experienţelor şi bunelor practici ca rezultat al educaţiei nonformale.