Natura colorată dansează în bătaia vântului anunțând toamna. Foșnetul pașilor grăbiți ne poată spre curtea grădiniței Allegria. Forfotă mare în dimineața zilei de joi, 20 octombrie. Cadrele didactice împreună cu micuții preșcolari au pregătit un eveniment pentru a marca bucuriile toamnei, Festivalul Recoltei, care s-a desfășurat în curtea grădiniței.

 

Începând cu ora 9.00 până la prânz, au urcat pe scenă, rând pe rând, micuții grădinari din toate grupele grădiniței, ajutați, bineînțeles, de către cadrele didactice, aceștia interpretând cântece și poezii dedicate toamnei și bogățiilor sale. Iar de la ora 16.00, a avut loc tot aici o expoziție cu gustări și momente artistice, cu invitați surpriză. Atmosfera creată a fost minunată, cu cântece multiculturale, joc și voie bună. Efortul depus de către cadrele didactice și organizatorii acestui eveniment a fost răsplătit pe măsură, lucru vizibil din mulțimea care s-a adunat pentru a li se alătura.

Părinții au dăruit cu generozitate toate bunătățile expuse. Standurile confecționate din baloți de paie, preponderant, îmbrăcate cu straiele bunicilor noștri de odinioară, împodobite cu flori pastelate în culorile prezentului, încărcate de tot felul de bunătăți, de la conserve la borcan, coșuri cu fructe și legume, prăjituri, plăcinte și colaci, ne-au încântat atât văzul, cât și mirosul. De parcă sacul Recoltei și-ar fi revărsat bogățiile sale aici. Specificul grădiniței Allegria este dat în primul rând de unicitatea sa ca instituție de învățământ multicultural, ea reunind grupe cu predare în limba română, maghiară și germană, lucru care îi face mândri. Ultimii doi ani au fost marcați de izolarea impusă de condițiile vremurilor, distanțarea socială lăsându-și și aici amprenta. Unul din motivele evenimentului dedicat Festivalului Recoltei a fost ideea de a reunii români, maghiari și germani, de a sărbători împreună cu dascăli, copii și părinți și de a face, totodată, o faptă bună, oferindu-i lui Petru „o picătură din sufletul nostru mare și bun pentru a-l ajuta să meargă mai departe în demersul său medical”, putem citi pe afișului ce anunța evenimentul. Asociația „Aripi pentru Peter Pan” este cea care sprijină însănătoșirea și reabilitarea neuromotorie a lui Petru prin terapii complexe de recuperare. În mod evident acestea sunt costisitoare, fapt pentru care se face apel la cei cu suflet mare. Cei care doresc să îi întindă o mână de ajutor lui Petru pot face donații în conturile RO26BTRL00501205K44432XX (RON), RO98BTRL00504205K44432XX (Euro) și RO50BTRL00502205K44432XX (USD), persoană de contact, Cristina Duluș, tel. 0756/976.799, e-mail: cristina.marcu@hotmail.com, FB: https://www.facebook.com/AripiPentruPeterPan/.

La fiecare tarabă cu bunătăți din curtea grădiniței au fost montate urne în care s-au putut face direct donații pentru Petru, astfel s-a reușit strângerea sumei de 28.130 lei și 225 euro. Simultan cu activitățile desfășurate aici, au avut loc și la GPN nr. 18 și GPP nr. 24, structuri ale GPP nr. 46 Allegria, aceeași festivitate dedicată Zilei Recoltei și acțiunea „Împreună pentru Petru”.