International School of Oradea organizează, în perioada 27 iunie - 22 iulie, o nouă ediție a Summer School pentru aproximativ 80 de copii. Activitățile sunt diverse și de calitate, iar profesorii, de top. Prețurile sunt însă destul de mari: 825 de lei pe săptămână (plus 26 de lei masa zilnică), pentru fiecare copil.

Summer School 2022 se va derula la sediul International School of Oradea, Calea Armatei Române, nr. 1F. Șase dintre profesori le vor fi alături copiilor în această aventură de cunoaștere. Fiecare săptămână va avea o tematică în jurul căreia se vor desfășura toate activitățile cu copiii. Prima săptămână va fi despre viețuitoarele de pe pământ - Under the stars. A doua săptămână despre viețuitoarele din apă - Under the sea. În săptămâna a treia copiii călătoresc în jurul lumii - Around the world. Iar cea de-a patra săptămână scoate la iveală spiritul de competiție al copiilor prin Summer Olympics Week.

„Anul trecut, în cadrul Școlii de vară am avut o serie de activități interactive și distractive pentru copii: au învățat sa cânte la ukulele, au fost la înot la Hotel Maxim, s-au cățărat, au mers cu poneii și multe alte activități distractive. Totul într-un mediu internațional și muticultural”, spun organizatorii.

Programul pe care l-au conceput va fi de la 8.30 la 12.30 pentru copiii de la creșă (1-3 ani), iar pentru cei de la grădiniță (3-6 ani) și școala primară (6-8 ani și 8-11 ani) vor exista două variante: 8.30-12.30 sau 8.30-16.00. Vor fi două opțiuni de prețuri pentru oricare dintre pachetele de mai sus: 605 lei pe săptămână pentru jumătate de zi și 825 de lei pe săptămână pentru programul prelungit. Taxa va acoperi toate lecțiile, excursiile și activitățile. Masa de prânz se va achita separat și va fi de 26 de lei pe zi.

„Puteți alege să vă înscrieți copilul fie pentru o săptămână, fie pentru mai multe. Dacă alegeți mai multe săptămâni, atunci am pregătit pentru dumneavoastră și o serie de reduceri: - 5% pentru 2 săptămâni, - 10% pentru 3 săptămâni - 15% pentru 4 săptămâni. Dacă decideți să-i oferiți această ocazie copilului dumneavoastră, să știți că va participa la o serie de activități precum: lectură, activități senzoriale, activități de explorare, bricolaj, muzică și dans, desen, activități de gătit (fără foc, bineînțeles!). În funcție de vârsta copiilor vor mai exista și jocuri matematice, boardgames, scriere creativă, experimente științifice, activități de mindfulness”, mai spun organizatorii.  Întreg programul poate fi consultat pe site-ul isor.ro.

International School of Oradea este singura școală acreditată Cambridge și British School Overseas din municipiu, ceea ce înseamnă că elevii urmează programa școlară britanică, iar diplomele lor sunt recunoscute ca și când ar fi studiat la orice școală din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. În plus, școala este autorizată de Ministerul Educației, astfel că elevii beneficiază de dreptul de recunoaştere a diplomelor şi perioadelor de studii efectuate, în aceleaşi condiţii ca şi elevii care au studiat în Marea Britanie.

International School of Oradea a fost înființată în anul 2017 prin colaborarea dintre Fundația Lumina - organizația care sprijină învățământul de peste 25 de ani și deține 11 școli în România și Primăria Municipiului Oradea.