Cu aproximativ două săptănâni înante de vacanța de iarnă, clasa a II-a de la Liceul de Arte din Oradea, a intrat în perioada recapitularilor. La fel ca anul trecut, recapitularea materiei învățate se face într-un mod distractiv, prin intermediul concursului „Știi și câștigi”. 

 

Concursul este așteptat cu nerăbdare, de copiii care, fără să realizeze aproape, dau în câteva ore măsură a ceea ce au învățat în câteva luni. Secretul este stimularea, într-un fel distractiv, a dorinței celor mici de a câștiga. Fie premii, fie recunoașterea și aprecierea colegilor.

„Anul trecut au fost premii surpriză, anul acesta au solicitat copiii anumite lucruri pe care ar dori să le câștige, pe munca lor. Și-au dorit cărți, acuarele, lucruri necesare pentru modelat, pictat etc. Modul de organizare este puțin diferit. Anul trecut, în funcție de numărul de ordine pe care îl extrăgeau, copiii răspundeau la zece întrebări. Anul acesta, ca să nu mai aștepte nimeni până la final să îi vină rândul, răspunde toată lumea la o întrebare, la două întrebări, până finalizează. Premiile se vor da în funcție de punctajul obținut. Este important că ele reflectă munca lor, ceea ce au acumulat de la începutul anului”, a spus Valeria Bunica.

Învățătoarea le-a mulțumit părinților care s-au implicat și sponsorilor care au făcut posibil ca cei mici să ia premii.