Însuflețiți de spiritul sărbătorilor de iarnă, ca în anii anteriori, elevii și profesorii Liceului Ortodox Episcop Roman Ciorogariu din Oradea s-au mobilizat în ample acțiuni de voluntariat prin care au încercat să aducă puțină bucurie familiilor cu nevoi.

În „Săptămâna Generozității”, în perioada 3-7 decembrie, zeci de copii de la școlile din Cărăndeni, Chijic, Mănăstira Dumbrava din jud. Alba și câteva familii aflate în dificultate au primit pachete cu alimente, jucării și bani din partea elevilor școlii.

Generozitatea, însă, nu s-a oprit aici. În săptămâna 13-17 decembrie 2021, în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară, s-a desfășurat campania „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, precum și proiectul filantropic „De Crăciun, fii mai bun!”. În cadrul acestor acțiuni, inimoșii elevi și părinți ai școlii noastre au adunat însemnate cantități de legume, fructe, alimente neperisabile și dulciuri de care au beneficiat 18 colegi de-ai lor, primind peste 10 kg de produse fiecare. De asemenea, 22 de elevi ai școlii s-au putut bucura de un ajutor bănesc venit din partea colegilor de școală, dar și al Asociației Femeilor Ortodoxe din Oradea, cărora le mulțumim pe această cale.

Emoțiile au fost copleșitoare nu numai pentru cei care au primit cadourile, ci și pentru cei care le-au dăruit. Să nu uităm niciodată de iubirea pe care am primit-o în dar de la Domnul și, după puterea noastră, să o dăm mai departe! Sentimentele și vorbele frumoase, împletite cu faptele bune, pot să facă minuni!

Prof. Maria TIRPE