În perioada 8-12 aprilie, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea este gazda celei de-a treia mobilități din cadrul proiectului „Dimensions of European Cultural Heritage”. Deschiderea festivă a avut loc luni, în sala festivă a școlii.

 

La eveniment au participat, alături de gazde, viceprimarul Florin Birta, inspectorii Florin Negruțiu, Luminița Citrea și Felicia Ianța.

Directorul Iulius Radu Timar a prezentat invitaților școala și realizările ei, subliniind preocupările elevilor și profesorilor pentru patrimoniul cultural, iar viceprimarul Florin Birta a felicitat școala pentru implicarea în proiecte europene.

Tema periplului românesc al proiectului este: Biserici de lemn ṣi meṣteṣuguri tradiţionale româneṣti. Pe lângă schimbul de elevi, proiectul are în centru și o expoziţie de artă fotografică. Scopul echipei de proiect a Liceului „Onisifor Ghibu”, coordonată de profesoara Lucia Cighir, este acela de a dezvălui oaspeților străini – profesori și elevi ai școlilor din cele cinci țări partenere (Spania, Grecia, Polonia, Croația și Franța) bogăția și frumusețea patrimoniului românesc bihorean, reprezentat prin zestrea bisericilor de lemn și a meșteșugurilor, datinilor, obiceiurilor specifice acestei zone etnografice.