Muzeul Orașului Oradea găzduiește în aceste zile Expoziția „Atestat 2024”, expoziție dedicată lucrărilor de atestat ale absolvenților Liceului de Arte Oradea, vernisată ieri, 28 mai, de la ora 12.00.

În deschidere au luat cuvântul prof. Mihaela Bondor, directoarea Liceului de Arte Oradea, prof. univ. Andor Corina, decan al Facultății de Arte Vizuale Oradea, dir. adj. prof. Nagy Gabriella, de la Liceul de Arte, prof. Liana Dat, coordonatoarea acestui proiect, prof. Peter Claudia, dar și Ioan Ciorba, directorul Muzeului Cetății Oradea.

Gândită ca o finalitate a eforturilor depuse de-a lungul anilor de liceu, expoziția „Atestat 2024” a adunat pe coridoarele muzeului un public numeros, elevi, părinți, prieteni ai tinerilor absolvenți. În deschidere au defilat creațiile tinerilor absolvenți ai Secției de design vestimentar, care s-au bucurat de un mare succes, iar pe simeze, în cadrul expoziției, au fost expuse lucrări ale viitorilor designeri, arhitecţi, pictori care au muncit la aceste proiecte în cadrul atelierelor de ceramică, grafică, modă, pictură, textile, arhitectură și design, îndrumaţi fiind fiecare de profesorii coordonatori de specialitate, în cadrul orelor de atelier de la liceu, în ultimul an de studiu. Astfel, au fost expuse lucrări ale elevilor din cadrul Secțiilor de Arte textile, coordonați de doamna prof. Iștoc Anamaria, Secția Grafică, a clasei a XII-a B, prof. coord. David Maria, expoziția de Design vestimentar, prof. coord. Peter Claudia, expoziția de Grafică a clasei a XII-a D, prof. coord. Klein Ioana, expoziția de pictură coordonată de prof. Nada Panait, prof. Racz Ervin, Design - secția română (clasa a XII-a C), prof. coord. Meza Andreea, Design secția maghiară, prof. coord. Kovacs Anette, Arhitectură, clasa a XII-a C, prof. coord. Cseke Andreea, și Ceramică, prof. coord. Ianko-Szep Noemi.

„Ceea ce răzbate din întreaga expoziție este emoția, o emoție extraordinară, generată de conștiința efortului, a dedicării, a talentului extraordinar de care dau dovadă copiii noștri, în fiecare linie, în fiecare culoare, în acuratețea fiecărei lucrări, în profunzimea ideii pe care au încercat să o demonstreze plastic, toate acestea demonstrează un talent extraordinar, o muncă și o dedicare maximă”, a spus în cuvântul de deschidere doamna prof. dir. Mihaela Bondor.

Expoziția este deschisă timp de o săptămână, până luni, 3 iunie, și poate fi admirată în Corpul A al Muzeului Cetății Oradea, etajul 1.