Baia Mare a fost, în 17 martie, gazda unei etape zonale la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală clasele III-VIII.

Participant pentru prima dată la o olimpiadă, Andrei Arad este elev în clasa a VIII-a la Liceul de Arte din Oradea, Secțiunea Chitară Clasică. Competiția a fost organizată de Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Maramureș, Colegiul de Arte Baia Mare și Consiliul Județean Maramureș.

„Despre Andrei Arad am doar cuvinte bune, de laudă. Este un elev ce face cinste Liceului de Arte Oradea. Un elev silitor, serios, cu mult bun simț și mai ales talentat. Sunt foarte mulțumită de prestația lui în cadrul Olimpiadei zonale de la Baia Mare, a fost o experiență frumoasă, unică și mai ales benefică”, a declarat prof. Loredana Roman.

„În spaţiul cultural bihorean şi între şcolile orădene, Liceul de Arte Oradea se defineşte ca un liceu cu profil unic, cel vocaţional-artistic. Este o instituţie care se situează într-o zonă înaltă a culturii, un spaţiu al performanţei, care a demonstrat încrederea şi respectul pentru valorile umane fundamentale: iubirea, binele, adevărul, frumosul şi responsabilitatea”, se menționează pe website-ul Liceului de Arte Oradea.

În particular, Andrei pregătește și o a doua prezență la Festivalul Naţional de Folk, care este programată în luna iunie, în Băile Felix.