Universitatea din Oradea devine, an de an, tot mai atrăgătoare pentru elevii din județele învecinate. O dovadă este vizita de luni, 19 februarie, când aproape 250 de elevi de la Colegiul Național „Vasile Goldiș” din Arad și-au petrecut o parte a zilei în campusul instituției.

Elevii erau din clasele a VII-a, a VIII-a, a IX-a și a X-a, însoțiți de 20 de cadre didactice ale aceluiași liceu, câțiva dintre profesori fiind ei înșiși absolvenți ai unor facultăți ale Universității din Oradea. Vizita a avut loc în cadrul programului „Școala altfel”, program aflat în plină desfășurare la unitățile de învățământ ale județului vecin.

Oaspeții au trecut pe la Biblioteca Universității din Oradea, s-au oprit pentru scurt timp la pendulul aflat în corpul B al campusului și au poposit în Aula Magna. Aici cei aproape 300 de elevi și profesori au avut ocazia să asiste la proiecția celui mai recent film de prezentare a universității.

Profesori și elevi deopotrivă și-au exprimat speranța că un număr tot mai mare de absolvenți ai liceelor arădene se vor îndrepta spre Universitatea din Oradea.

Cu prilejul vizitei elevilor și profesorilor de la Colegiul Național „Vasile Goldiș” s-au pus și bazele unui viitor acord de parteneriat între cele două instituții de învățământ.