Alegeri în condiții de maximă siguranță și cu multă liniște ieri, la Universitatea din Oradea. Electorii au avut circuite separate pentru intrat și ieșit, li s-a luat temperatura, au folosit gel dezinfectant la intrare și au purtat măști și mănuși. Doar la vot nu au prea avut opțiuni singurul candidat fiind fostul rector Constantin Bungău.   

Pentru a nu avea surprize, alegerile pentru rectorat s-au desfășurat afară, în curtea Sălii Polivalente, unde au fost amplasate atât mesele cu listele votanților, cât și urnele.

„Suntem 943 de persoane eligibile, din care 872 cadre didactice și 69 studenți. Cvorumul pentru validarea alegerilor ar trebui să fie la 471. Sunt 6 cabine de vot, alegerile se desfășoară conform actelor normative în vigoare, transmise de Guvern, respectiv recomandările DSP Bihor, între 10.00 și 16.00. Am organizat alegerile în așa fel încât să fie un flux constant. Este un sigur candidat, profesorul Constantin Bungău. Lumea a venit chiar dacă sunt condiții speciale. Dacă nu va fi cvorum, turul doi va fi vineri, în aceeași locație și în aceleași condiții”, a declarat preşedintele Biroului Electoral Universitar, Claudia Timofte.

Alegerile pentru funcția de rector au fost amânate din cauza pandemiei, ele trebuind să se desfășoare în luna aprilie. Fostul rector Constantin Bungău și-a dat demisia de la conducerea Universității în luna martie pentru a-și prelua funcția de senator al instituției, în care fusese ales. Demisia l-a adus în situația de a nu avea două mandate complete, făcându-l eligibil pentru un mandat nou. Surpriza cea mai mare rămâne însă faptul că nu are contracandidat, deși în perioada mandatelor au fost voci care l-au contestat.