Muzeul Țării Crișurilor Oradea lansează preșcolarilor, elevilor de școală primară, gimnaziu și liceu provocarea de a participa cu clasa la un concurs de creație artistică și, în același timp, de a învăța să fie ecologici.

Condiții de participare: clasele care doresc să se înscrie la concurs trebuie să viziteze unul dintre muzeele mai sus-menționate, în „Școala altfel” sau „Săptămâna verde”, iar în cadrul vizitei, profesorul coordonator să declare intenția de a participa la acest program prin înregistrarea clasei respective la casa de bilete. Elevii vor alege un exponat al muzeului vizitat și îl vor reproduce din materiale ecologice, rezultând o lucrare colectivă. Fotografia lucrării se trimite pe e-mail-ul pedagogiemuzeală@mtariicrisurilor.ro, împreună cu acceptul de a fi publicată pe Facebook și cu o scurtă descriere a materialelor folosite, numele școlii și clasa. Lucrările vor fi aduse pentru jurizare la sediul Muzeului Țării Crișurilor (str. Armatei Române nr.1/A) până la data de 12 mai.

Jurizarea se va face de către un juriu de specialitate, ce va acorda un premiu și două mențiuni la fiecare categorie în parte, iar publicul va acorda, tot pe categorii, premiile de popularitate, care vor fi date pentru creațiile cu cele mai multe voturi (like-uri) pe pagina de Facebook a instituției muzeale. 

Perioada de desfășurare a concursului: vizitarea muzeului: 2 martie-3 mai; trimiterea lucrărilor: 10 martie-10 mai; publicarea lucrărilor pe Facebook: 12 mai. Perioada în care publicul poate da like lucrărilor preferate: 12-21 mai. Anunțarea rezultatelor, în data de 26 mai. Festivitatea de premiere va avea loc cu ocazia zilei de 1 iunie, la Muzeul Țării Crișurilor, când vor fi expuse și creațiile.

Pentru alte informații sunați la numărul: 0742-054.686, persoană de contact Lavinia Ungureanu, muzeograf Relații Publice și Expoziții.