Comisia metodică a profesorilor psihopedagogi de la CSEI „Orizont” Oradea a organizat marți, 15 octombrie, în colaborare cu Asociația pentru Educație și Formare „TopFormalis” Oradea, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”, workshop-ul cu tema  „Un joc pentru fiecare”, dedicat lansării de carte cu același nume.

La începutul evenimentului, prof. dr. Marușca Ioana Angela, directorul CSEI „Orizont” Oradea, a prezentat invitaților un material PPT despre școală și specificul acesteia. În continuare, evenimentul a fost moderat de prof. Denes Melinda Andrea, care a subliniat că jocurile prezentate în această carte au fost adunate de membrii Comisiei metodice a profesorilor psihopedagogi de la CSEI „Orizont” Oradea, în urma activităților terapeutice desfășurate cu elevii, în cadrul cabinetelor de terapie psihopedagogică. Cei treisprezece autori ai acestei cărți sunt: Ana Alb, Balla Eniko, Elena Coroi, Alin Ioan Crețu, Denes Melinda Andrea, Elena-Georgeta Laslou, Ioana Angela Marușca, Florina-Maria Nica, Raluca-Anamaria Petruț, Laura Pintican, Lucia Adriana Romanschi, Corina Alexandra Tupița și Valentina Sanda Turcuș.

Cartea cuprinde cinci capitole, fiecare capitol având descrise câte 13 jocuri. Jocurile adunate în carte se adresează elevilor, studenților, părinţilor și cadrelor didactice care doresc să-şi îmbunătăţească abilităţile de utilizare a activităţilor ludice în educarea şi terapia elevilor.

În cadrul workshop-ului, autorii au prezentat câteva jocuri cuprinse în carte într-un mod interactiv, atractiv și antrenant, astfel participanții au avut ocazia să se-ntoarcă în lumea copilăriei și să retrăiască emoția și plăcerea pe care le transmite jocul.

Evenimentul a fost onorat de prezența unor invitați speciali: prof. univ. dr. Valentin Blându – Universitatea din Oradea, prof. Carmen Ilisie, inspector şcolar de specialitate pentru  învățământul special și special integrat, și director prof. Teodora Pantazi. Invitații au apreciat cartea ca fiind un exemplu de bune practici, un material de calitate, care poate fi utilizat atât copiilor din învâțământul special, cât și  copiilor din învâțământul de masă.