Entuziasm, energie și o atmosferă pozitivă au dominat lansarea cărții tânărului orădean Andrei Popovici, care și-a prezentat, recent, la Librăria Compas, romanul său de debut, „Aventurile lui Agrafă și Creion”.

Evenimentul a debutat cu ritmurile unei melodii special compusă pentru această ocazie, transpunând participanții în atmosfera misterioasă din „Rechizitoza”. Andrei și-a făcut intrarea pe scenă alături de colegii și prietenii săi, captivând audiența.

„În viața reală sunt Andrei, dar în lumea rechizitelor, sunt cunoscut drept „Detectiv Creion”. Alături de mine, e partenerul meu de investigații, alias Detectiv Agrafă”, a spus el, pregătindu-i pe toți să exploreze universul fascinant al rechizitelor. Publicul a răspuns cu entuziasm la provocare. Ulterior, Andrei și prietenii săi au interpretat o scenă din roman, captivând atenția tuturor. Sesiunea de întrebări și răspunsuri a fost plină de interacțiune și curiozitate, iar Andrei a răspuns cu plăcere la fiecare întrebare venită din partea publicului. Lansarea s-a încheiat într-o atmosferă de bucurie și entuziasm, cu o sesiune de autografe și poze.

„Ziua lansării cărții mele a fost una dintre cele mai frumoase din viața mea. Am trăit fiecare moment intens, în compania familiei, prietenilor și a invitaților. Le sunt recunoscător tuturor celor care mi-au fost alături și au împărtășit emoțiile și bucuria mea. Acum, „Aventurile lui Agrafă și Creion” așteaptă să fie descoperite și de alți cititori pasionați. Mulțumesc din suflet Librăria Compas pentru sprijinul acordat în organizarea evenimentului de lansare a cărții mele!”, a mărturisit Andrei.

De Ziua Copilului, la Școala Gimnazială „Ovidiu Drimba” din Lugașu de Jos, tânărul a fost întâmpinat cu multă bucurie și entuziasm de către copii și de către directoarea, Loredana Berzovan, care l-a felicitat pentru inițiativa „Provocarea lui Andrei - Donează o Carte!”, ajunsă acum la cea de-a treia ediție. Cu bucurie și emoție, Andrei le-a înmânat doamnei director și copiilor mai multe exemplare ale romanului său de debut, „Aventurile lui Agrafă și Creion”. Din biblioteca sa, acesta a donat școlii din Lugașu de Jos, „Dicționarului Universal Ilustrat al Limbii Române” în 12 volume noi.

„Copiii m-au întâmpinat cu multă căldură, iar două eleve ale școlii mi-au pregătit o surpriză minunată, pe care au făcut-o chiar ele. Le-am felicitat pentru talentul lor și le-am încurajat să continue să-și exprime creativitatea. Biblioteca școlii a fost invadată de elevi curioși, care au cercetat rafturile în căutarea titlurilor preferate. Prin această experiență, am putut vedea cum cărțile pot deschide lumi noi pentru tineri exploratori”, a spus Andrei. 

Pe această cale, tânărul a ținut să aducă mulțumiri tuturor celor care au răspuns „Provocării lui Andrei - Donează o Carte” susținându-l și de această dată: școlilor partenere (Școala Gimnaziala Dacia, cu mulțumiri speciale domnului director, profesor Alin Novac-Iuhas, Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller”, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” și Școala Gimnazială „Octavian Goga”), persoanelor fizice, precum și Librăriei „Compas”.