Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene ,,Gheorghe Șincai” - Bihor, invită copiii pasionaţi de lectură, sau pe cei care-şi doresc să descopere frumuseţea lecturii, să se înscrie în proiectul educaţional „Prietenie pe o sfoară virtuală”, proiect dedicat Zilei Internaţionale a Cărţii pentru Copii.

Proiectul este iniţiat de Biblioteca Judeţeană George Bariţiu din Braşov şi se desfăşoară în parteneriat cu biblioteci şi cluburi de lectură din ţară, Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai fiind unul dintre parteneri. Aflat la cea de-a noua ediție, proiectul promovează literatura pentru copii şi stimularea interesului pentru lectură a celor mici. Tema propusă în acest an este dedicată celebrării operei lui Petre Ispirescu. Organizatorii vor pune la dispoziția participanților toate informațiile necesare desfășurării activităților (conținut, fișe de lucru, materiale promoționale). Numele parteneriatului, „Prietenie… pe o… sfoară…”, a fost inspirat de activitatea practică ce însoțește atelierele de lectură. Fiecare copil participant la program realizează un desen inspirat de cartea prezentată. La sfârșitul perioadei de desfășurare, partenerii fac schimb de desene, pe care le expun la sediul bibliotecilor lor, pe o sfoară. Dată fiind situația de anul acesta, desenele nu se vor mai trimite prin poștă, ci se vor realiza expoziții, pe sfoară, în cadrul fiecărei biblioteci în parte. Fiecare partener va trimite 3-5 fotografii (de la activităţi şi expoziţii), organizatorului, respectiv Centrului de Excelență pentru Copii și Tineret - Brașov, în vederea realizării unei expoziții virtuale, finale.

„Dorința noastră pentru acest an și pentru anii care vin este să extindem acest parteneriat în toate bibliotecile publice din România și să aducem în atenția copiilor, dar și a părinților și educatorilor, cât mai multe cărți valoroase și cât mai mulți scriitori pentru copii”, transmit organizatorii.
Copiii din Oradea se pot înscrie în acest proiect în perioada 5-16 aprilie 2021, la Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai, apelând numărul de telefon: 0359/800.368, tasta 2.