Teatrul Regina Maria a deschis oficial platforma online Teatrul și Educația, pentru elevii care urmează să susțină examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Deja actorii Trupei Iosif Vulcan au realizat lecturi după opere de Camil Petrescu, Ion Creangă, I.L. Caragiale, Barbu Ștefănescu Delavrancea și Mihail Sadoveanu.

Până luni, 6 aprilie, 30 de spectatori s-au înscris pe platforma, accesul fiind gratuit pentru doritori, dar posibil doar pe baza unor înscrieri, vizionarea fiind posibilă doar pentru membri. Textele pe care actorii le-au pregătit sunt: Fântâna dintre plopi, de Mihail Sadoveanu, text citit de actrița Mirela Niță Lupu; Hagi Tudose, de Barbu Ștefănescu Delavrancea, text citit de actorul Richard Balint; Povestea lui Harap-Alb, de Ion Creangă, text citit de actorul Sebastian Lupu; La hanul lui Mânjoală, de I.L. Caragiale, text citit de actor Alexandru Rusu și prima parte din romanul Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război, de Camil Petrescu, în lectura Carinei Bunea. „Prin această inițiativă, dorim să punem la dispoziția tuturor elevilor din Oradea și județul Bihor, în mod gratuit, majoritatea titlurilor care fac parte din programa școlară pentru Limba și Literatura Română - clasele de gimnaziu și liceu și să promovăm, în același timp, importanța lecturii și a artelor. Arta, în toate formele ei, ne aduce mai aproape unii de ceilalți, găsește numitor comun între cele mai îndepărtate firi și mentalități și ne învață să îi acordăm o șansă celuilalt, să fim celălalt, să creăm o conexiune cu personaje care ne inspiră sau ne uimesc, iar acest cadou pe care ni-l oferă este neprețuit”, transmit reprezentanții teatrului.
Materialele care fac parte din campania Teatrul și educația sunt destinate uzului gratuit de către membrii publicului țintă şi nu pot fi reproduse, distribuite, transmise sau publicate fără acordul scris al Teatrului Regina Maria. Este interzisă copierea, distribuirea, transmiterea, publicarea, reproducerea, realizarea de creaţii derivate din orice informaţie care face parte din campania Teatrul și educația. Cu toate acestea, este posibilă descărcarea sau copierea materialelor specifice disponibile în acest sens, fiind destinate exclusiv scopurilor personale, non-comerciale. Utilizarea lor în scopuri comerciale este interzisă. Elevii și profesorii care vor să aibă acces la platformă Trebuie doar să trimită un e-mail la adresa secretariat.literar.trm@gmail.com.