În cadrul evenimentelor organizate cu ocazia serbării a trei decenii de la înființarea Liceului Teoretic „Aurel Lazăr”, elevii s-au întrecut ieri în... prăjituri. A XXIV a ediție a Carnavalului Prăjiturilor a fost urmată de „Lazăr și știința”, un evenimnt în care elevii au învățat că fizica, chimia, matematica și biologia pot fi distractive.

Carnavalul prăjiturilor a avut loc la ora 11.00 în sala de mese a liceului. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Școlar al Elevilor și profesoara Rodica Turcaș, juriul fiind compus din profesoarele Olga Trif și Ioana Mladin și elevii Patricia Ilea, Katerina Ardelean și Ștefania Baczoni – președinta Consiliului Școlar al Elevilor. Fiecare clasă a participat cu cel puțin o prăjitură făcută de elevi împreună cu mămicile sau bunicile lor. Premiul pentru „Cel mai bogat sortiment de prăjituri” l-a primit clasa a V-a, pentru „Cea mai lăzăristă prăjitură” – clasa a IX-a A, pentru „Cea mai aspectuoasă prăjitură” – clasa a XI-a B, pentru „Cea mai dulce prăjitură” – clasa a X-a A, pentru „Cea mai tradițională prăjitură” – clasa a XII-a C, pentru „Cea mai fructată prăjitură” – clasa a X-a D, pentru „Cea mai originală prăjitură” – clasa a IX-a B, pentru „Cea mai veselă brioșă” – clasa a VI-a, pentru „Cea mai armonioasă prăjitură” – clasa a VIII-a și pentru „Cea mai inovativă prăjitură” – clasa a IX-a C. Toate clase au primit diplome de participare.

Cele mai bune prăjituri au fost „vândute” elevilor pofticioși, o parte din banii strânși urmând a fi folosiți în activitățile de voluntariat. După încheierea Carnavalului, de la ora 12.00, a avut loc evenimentul „Lazăr și știința”.

„Au fost prezentate experimente realizate de elevi coordonați de profesorii de fizică, biologie și chimie. Toți cei prezenți au participat și la un concurs de probleme de logică matematică. Scopul acestei activități, la care au participat în jur de 60 de elevi și cadre didactice, a fost acela de a descoperi partea atractivă a matematicii, fizicii, chimiei și biologiei”, a spus Mihaela Băguț, profesoară de matematică la Aurel Lazăr. Tot de la ora 12.00 s-a desfășurat și activitatea „People to people” (comunicări lăzăriste, trei ani de limbă și cultură chineză, periplu european) urmată de „Pe acasă și... prin lume” (EU lăzăristul, 20 de ani de cooperare europeană, România la pas & Club Europa), eveniment în care s-au pus în lumină experiențele dobândite în numeroasele proiecte europene ale școlii. Evenimentele se vor încheia astăzi, la ora 11.00, cu un spectacol omagial „La ceas aniversar”, desfășurat la Filarmonica de Stat din Oradea.