Elevii și profesorii de la Liceului Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” din Beiuș au participat joi, 13 ianuarie, la un evenimentul organizat pentru a marca ziua de 15 Ianuarie, Ziua Culturii Naționale și 172 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul proiectului județean „O lume într-o carte”, aflat la a V-a ediție, proiect ce-și propune stimularea interesului pentru lectură și conștientizarea rolului ei în desăvârşirea personalităţii elevilor. 

Momentul central al evenimentului l-a constituit spectacolul de muzică și poezie susținut de corul Liceului Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” din Beiuș și elevii din clasele III - XII. Corul, dirijat de profesorul Remus Lazea, a interpretat piese pe versurile lui Mihai Eminescu iar elevii, coordonați de prof. Veronica Popa, au recitat din creațiile poeților Mihai Eminescu, Nichita Stănescu și Veronica Micle. A fost, de asemenea, organizată o expoziție cu tema „Eminescu prin ochi de copil” cu lucrările de grafică, pictură, colaj, caligrame ale elevilor școlii, inspirate din creația marelui poet.

„Ne dorim să-i apropiem pe elevii noștri de literatură, de cultură și totodată să-i punem în situații concrete de a organiza și susține un eveniment cultural. A fost pentru ei și o bună ocazie de a-și demonstra talentul și capacitatea de a munci în echipă”, susține Veronica Popa, coordonatoarea proiectului.