Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea, care are 75 de ani de activitate, îşi va schimba numele începând cu anul școlar 2019/2020. Ordinul de ministru a fost emis în data de 5 iulie 2019 și transmis directorului Iulius Timar, vineri, 12 iulie.

Printre criteriile ce trebuie îndeplinite se numără contribuţia deosebită pentru dezvoltarea învăţământului, performanţele obţinute de elevii unităţii şi istoria de minim 75 de ani ca liceu.

Prof. Iulius Timar, directorul unității de învățământ, a precizat următoarele: „Am pregătit documentația din decembrie 2018 până în luna februarie 2019. Au fost mii de pagini. În luna martie a acestui an, am depus documentația la Inspectoratul Școlar Județean Bihor, iar IȘJ a trimis-o la Ministerul Educației. Au fost urmărite șapte puncte, prevăzute în ordinul de ministru nr. 3732 din 20 mai 2013. În portofoliul pe care l-am prezentat, am inclus activitățile noastre din ultimii zece ani, inclusiv rata de promovare la examenul de bacalaureat peste media națională, performanțele profesionale înregistrate de elevii noștri, implicarea dascălilor în activitatea de cercetare științifică și pedagogică, lucrări științifice publicate de profesorii noștri ori implicarea lor în formarea continuă a cadrelor didactice, în calitate de formatori”, menționează prof. Iulius Timar, directorul unității de învățământ.

Titlul de colegiu naţional se acordă unităţilor de învăţământ liceal „ca urmare a îndelungatei activităţi educaţionale şi a performanţelor profesionale”.