Veselie mare sâmbătă, în Parcul Libertății din Oradea. Sub îndrumarea polițiștilor câteva zeci de copii au avut ocazia să învețe, de la polițiști, în cadrul unui atelier de siguranță rutieră, principalele reguli de circulație, cum să identifice riscurile din vecinătatea traficului rutier și semnificația indicatoarelor rutiere.

 

Copiii au avut posibilitatea să descopere și să experimenteze propriile abilităţi şi aptitudini, prin intermediul unor jocuri interactive, menite să le dezvolte un comportament responsabil în trafic și să îi ajute să identifice și să reacționeze corect la diverse situații cu risc.

„Încercăm să-i învățăm cum să se comporte în trafic pentru că peste trei săptămâni începe școala și este important ca atunci când ies pe stradă să cunoască cum să acționeze în anumite situații pentru că strada este deseori plină de pericole. Traversarea străzii printr-un loc nepermis, niște căști în urechi la momentul nepotrivit, circulația cu bicicleta în zone nepermise și la o vârstă mai mică de 14 ani îi fac foarte vulnerabili. Pe lângă copii, încercăm să discutăm și cu părinții și să le aducem în atenție că ei trebuie să fie un exemplu pozitiv pentru micuți. Le-am explicat cât este de important să discute cu copiii atunci când pleacă de acasă, la școală sau la un loc de joacă, despre regulile de circulație, despre indicatoarele rutiere pe care le întâlnesc pe drum. Cât este de important ca micuții să fie așezați în scăunel, despre importanța centurii de siguranță”, a declarat, pentru Crișana, comisarul șef Ioana Indrieș, coordonatorul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, care a mai adăugat că, până la începutul școlii, vor fi organizate astfel de evenimente împreună cu Fundația Comunitară Oradea, în fiecare joi, între orele 11.00 și 13.00 în Parcul Tineretului.