13.500 de elevi au început luni școala intrând direct în febra examenelor. Este vorba despre copiii din clasele a VIII-a, cei care susțin Evaluarea Națională, și cei din clasele XI și XII care vor da peste câteva luni Bacalaureatul.

Deși a fost doar o simulare, emoția li s-a putut citi în priviri tuturor elevilor care au luat pentru prima dată contact cu atmosfera serioasă a examenelor naționale.

„La Colegiul Tehnic „Traian Vuia” susțin examene 205 elevi. 85 din clasa a XII-a și 120 din clasa a XI-a”, a spus, pentru Crișana, Daniela Vîlceanu, directoarea Colegiul Tehnic „Traian Vuia”.

În județul Bihor, din 13.500 de elevi care susțin simulările, 5.309 elevi sunt la Evaluare Națională și 8.274 la Bacalaureat. Dintre aceștia, 4.094 sunt din clasa a XI-a și 4.180 din clasa a XII-a. Noutatea simulării la examenele naționale din acest an este faptul că se vor desfășura aproxmativ în aceeași perioadă, unele chiar în aceeași zi. Atât simularea la Evaluarea Națională cât și cea la Bacalaureat a început luni, 13 martie 2017, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Pe 14 martie, elevii vor da proba scrisă la Limba și literatura maternă la ambele examene naționale, iar pe 15 martie, elevii care susțin Evaluarea Națională vor da proba scrisă la Matematică în timp ce cei care dau simularea la Bacalaureat vor da proba obligatorie a profilului (scrisă). Pe 17 martie elevii din clasele XI, XII vor da ultima probă, cea la alegere a profilului și specializării. Simulările, atât pentru elevii care susțin Evaluarea Națională cât și pentru cei care dau Bacalaureatul, se vor încheia pe 31 martie, cu afișarea rezultatelor. Anul trecut simularea la ambele examene a avut rezultate dezastruoase. La Evaluare Națională doar 42,51% din elevi au luat o notă care să le permită să ajungă la liceu în timp ce la Bacalaureat doar 47,11% dintre elevii de clasa a XII au promovat.