Copiii din Centrul de Zi și-au conturat perspective de viitor, prin vizita la Celestica, având parte de o mini-excursie în Parcul Industrial, situat pe Calea Borșului.

„Activitatea desfășurată în cadrul orientării școlare și profesionale, pentru copiii cu vârste de peste 10 ani, a avut drept scop familiarizarea cu ceea ce presupune o meserie dar și un viitor loc de muncă”, anunță reprezentanții Direcției de Asistență Socială Oradea.

Astfel, copiii s-au bucurat atât de o prezentare a companiei, cu toate echipamentele pe care le produce, cât și de un tur în halele de producție, copiilor fiindu-le stimulate curiozitatea și interesul, rămânând impresionați de organizarea și posibilitatea în care tehnologia poate revoluționa modul în care trăim și lucrăm.

„Mulțumim Celestica, România, pentru oportunitate, dar și pentru micile daruri oferite cu drag copiilor!”, au mai transmis reprezentanții DASO.

Centrul de Îngrijire de Zi Oradea are o capacitate de 65 de locuri. Centrul, aflat în subordinea Direcția de Asistență Socială Oradea, sprijină copiii de vârstă școlară care frecventează diferite unități de învățământ, copii din familii aflate în situații de risc social, în scopul unei reintegrări optime în familie sau a prevenirii abandonului familial și a instituționalizării, asigurând pe timpul zilei îngrijire, hrană, educație, consiliere și orientare școlară și profesională.

Personalul de aici, pe lângă grija pe care le-o poartă acestor copii, asigurându-le activități de educație, recreere și socializare, ajutându-i să se dezvolte armonios, îi îndrumă și pe părinții acestora să afle ce au de făcut, astfel încât să construiască o relație bună cu copiii, să disciplineze și să le ofere iubire și afecțiune.