Târgul de Crăciun este un prilej bun pentru acțiuni care să aducă un plus vieților orădenilor. Asociația Anima Urbi Oradea organizează un concurs de idei și proiecte pe tema îmbunătățirii divertismentului în Oradea, ca oraș turistic.

La căsuța de la Târgul de Crăciun din Piața Unirii, la care elevii și studenții se pot înscrie, se desfășoară în perioada 8 - 9 decembrie, în intervalul orar 14.00 – 21.00, mai multe evenimente.

Un concurs de idei și proiecte pe tema îmbunătățirii divertismentului în Oradea ca oraș turistic. Este adresat elevilor și studenților iar câștigătorii vor beneficia de burse, 500 de lei pe luna și 200 de lei pe luna timp de un an de zile.

Vor mai fi concursuri educaționale pentru cei mai mici iar câștigătorii vor fi premiați cu jucării și dulciuri.

Se va sta de vorba cu cetățenii la un pahar de vin fiert sau o cană de ceai oferite gratuit de asociație.

Spre încântarea celor prezenți la târg, ieri, de la 18.30, la invitația Asociației Anima Urbi, a avut loc un miniconcert de muzică, oferit de elevii Liceului de Arte din Oradea. Printre participanți s-au aflat micii pianiști ai profesorului Ciprian Frunză (Dragoș Galfi, Miriam Niculaș, Vlad Maximilian, Osea Niculaș, Kuibus Matei (elev la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”), Diana Dragomir, Matei Dragomir, violoniștii profesorului Andrei Moga (Denis Ciordaș și Nicolae Mierluț) și ai profesorului Lukacs Robert (Luigi Adonis Hule și Rebeca Isabela Lukacs). De la secția canto (profesor Hasas-Pataki Ramona), printre participanți a fost și eleva Marta Clara.

Elevii Maximilian Vlad, Osea Niculaș, Matei și Diana Dragomir au obținut deja 4 titluri de Excelență la Festivalul de muzică românească cultă Oradea și la Concursul național Pianiștii României.