Informaţii noi privind situaţia Şcolii de la Sudrigiu, comuna Rieni, oferite duminică, la sediul Ministerului Educaţiei, de către d-na Ecaterina Andronescu.

Şefa instituţiei a informat despre verificările pe care le-a cerut în teritoriu cu privire la cazul apărut în presă la mijlocul lunii ianuarie: „Cazul este încă în lucru la Direcţia de Specialitate din cadrul ministerului. Nu am încă toate răspunsurile, dar curând le voi avea. Cu certitudine însă, cu prilejul apropiatei vizite pe care o voi avea la Bihor, voi analiza şi la faţa locului situaţia acestei şcoli”.

Pe de altă parte, ministrul a precizat că şcoala monument de la Sudrigiu, construită în 1905 şi aflată în proprietatea autorităţilor locale, ar putea beneficia de renovare prin sprijinul Ministerului Dezvoltării. „În acest moment avem în ţară 5.095 de şcoli pentru care primarii au depus proiecte şi care se află acum sub finanţare prin programe diferite, PNDL 1, PNDL 2, POR, AFIR”.

Unitatea de învăţământ de la Sudrigiu a fost închisă în toamnă, exteriorul clădirii şi curtea ajungând într-o stare avansată de degradare. Autorităţile de la Rieni au dispus ca măsură imediată mutarea copiilor la centrul de comună, aceştia urmând a reveni în vechea şcoală după reabilitarea clădirii. Nu s-a întâmplat însă nimic până la jumătatea lunii ianuarie, cazul reintrând astfel în atenţia presei orădene, iar apoi a ministrului Educaţiei, respectiv a conducerii Partidului Naţional Liberal, formaţiune din care face primarul de la Rieni, Gheorghe Bota. Vom reveni.