Noul ministru al Educației, Monica Anisie, a anunțat azi, în cadrul unei videoconferințe cu inspectorii, că activitatea fiecărui inspectorat școlar județean și a Caselor Corpului Didactic va fi supusă unei evaluări.

Ministrul Educației, Monica Cristina Anisie, a susținut azi prima videoconferință cu inspectoratele școlare județene și cu Inspectoratul din București. La nivelul Ministerului Educației, va fi înființată o comisie care va lansa în în consultare publică un proiect de debirocratizare a activității didactice, informează instituția, printr-un comunicat.

În cadrul videoconferinței, ministrul a informat că, în perioada imediat următoare, activitatea fiecărui inspectorat școlar județean, implicit activitatea Caselor Corpului Didactic, va face obiectul unei evaluări.

Ministrul a anunțat și o consultare publică pentru un proiect de debirocratizare a activității profesorilor.

„Așa cum am anunțat și în declarațiile mele de presă, acest mandat este dedicat elevilor. În centrul preocupărilor mele va fi binele copilului. De asemenea, doresc și degrevarea profesorilor de componenta birocratică a activității, astfel că la începutul săptămânii viitoare vom lansa în consultare publică un proiect de debirocratizare. În acest scop, la nivelul Ministerului Educației Naționale va fi înființată o comisie formată din cadre didactice și reprezentanți ai partenerilor sociali. Această comisie va analiza propunerile tuturor celor interesați de existența unui sistem de învățământ performant”, le-a spus ministrul Monica Cristina Anisie inspectorilor școlari județeni.