Un grup de elevi și cadre didactice de la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca au participat, recent, la cea de-a doua mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+ „Use of Digital Technologies in Education, Economy and Society - Mobile Apps Help”.

 

În perioada 23-29 aprilie, un grup format din șase elevi de liceu, alături de patru profesori de la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca, au participat la cea de-a doua mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+ „Use of Digital Technologies in Education, Economy and Society - Mobile Apps Help”, intitulată „Releasing a mobile app”, ce a avut loc la Liceul „Ardeșen Sehit Omer Halisdemir Fen”, din orașul Ardeșen, regiunea Rize, Turcia.

În prima zi a mobilității, luni, 24 aprilie, după discursul de bun venit din partea gazdelor, participanții din România și Cehia au fost primiți de către directorul unității de învățământ, după care a urmat un scurt tur de prezentare a liceului.

Au urmat prezentările power point și filmulețele pregătite de elevii din cele trei țări despre: Comunicații mobile, Dezvoltarea unei aplicații mobile, Care sunt pașii necesari în realizarea și publicarea unei aplicații mobile, Care sunt cele mai folosite aplicații mobile în învățarea unei limbi străine? Ce înseamnă comunicarea interculturală? Ce beneficii au aceste aplicații mobile în cadrul proiectelor Erasmus?

Partenerul din Turcia a pregătit numeroase excursii memorabile participanților. Fiind o zonă renumită pentru cultura ceaiului, s-a organizat o excursie la o fermă de cultivare și prelucrare a ceaiului din orașul Çeçeva. S-a vizitat Rize, renumit pentru castelul situat în centrul  orașului, localitatea Artvin, valea Ayder, lacul Negru, două moschei istorice ș.a.

Din partea liceului tincan au participat doamna director Adriana Onița-Avram, alături de coordonatorul proiectului, profesor Iuliu Orban, profesorii Aura Oana Lola și Margareta Ardelean, cu elevii: Maria Avram, Sara Cioca, Marina Drimbe, Ștefan Drăgan, Andrei Popa și Alexandru Oana.

Proiectul Erasmus+ este implementat de școala „Škola mezinárodních a veřejných vztahů” din Praga, Cehia, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” Tinca România și Liceul „Ardesen Sehit Omer Halisdemir Fen” din orașul Ardeșen, Turcia.

Cea de-a treia mobilitate din cadrul proiectului va avea loc în luna octombrie, în Cehia.