Peste 250 de copii au colindat, ieri, pe scena Teatrului Arcadia, în cadrul celei de-a XI-a ediții a Festivalului Internațional „Nașterea Domnului - Dar de Crăciun”, eveniment organizat de Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Orizont” Oradea.

Ieri, la Teatrul Arcadia din Oradea, a avut loc cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional „Nașterea Domnului - Dar de Craciun”, un eveniment care a crescut frumos, reunind, de la an la an, tot mai mulți participanți atât din țară, cât și de peste hotare.

La ediția din acest an a festivalului au participat, în spectacol, 37 de formații artistice, coordonate de 106 cadre didactice, 256 elevi (pe scenă) din instituții bihorene, zece judeţe din țară și trei formaţii artistice din străinătate (Ungaria, Grecia, Polonia). La secţiunea DVD au luat parte în jur de 20 formaţii artistice, coordonate de 53 de cadre didactive din șapte instituții bihorene, cinci judeţe din țară și trei formaţii artistice din străinătate, iar la secțiunea Decorațiuni, au fost expuse lucrări ale copiilor cu CES, coordonați de 868 cadre didactice, provenite din 123 de unități școlare din 32 de judeţe din ţară și din străinătate (Polonia, Ungaria, Turcia, Lituania şi Grecia).

Spectacolul a fost prezentat de profesoarele Romina Dan și Otilia Urs, de la CSEI „Orizont” Oradea. Un juriu, format din reprezentanți ai unor instituţii culturale de prestigiu din judeţ, parteneri ai evenimentului, a desemnat câştigătorii fiecărei secţiuni, pe baza fișei de evaluare, care a conținut criterii de evaluare stabilite de organizatori și cunoscute de participanți.

La final, toți copiii au fost răsplătiți cu premii, care au constat în diplome, felicitări realizate de către elevii școlii organizatoare, pachete cu dulciuri și materiale didactice.

„Prin activitățile propuse în cadrul proiectului Nașterea Domnului - Dar de Crăciun”, a cărui finalitate o constituie desfășurarea festivalului, am dorit să inițiem și să derulăm activități de pregătire, selecție, expunere și prezentare în concurs a unor obiecte decorative confecționate de copiii cu CES din învătământul special bihorean, național, internațional și, de asemenea, să prezentăm momente artistice de calitate, pentru a contribui la socializarea și integrarea acestor copii prin activități art-terapeutice”, ne-a declarat prof. dr. Marușca Angela, directoarea CSEI „Orizont” Oradea.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Orizont” Oradea, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Consiliul Județean Bihor, Teatrul „Regina Maria” Oradea, Universitatea din Oradea, CJRAE Bihor, CCD Bihor, DGASPC Bihor, Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, Liceul de Arte Oradea, Episcopia Ortodoxă a Oradiei, ACTA Center, Asociația Națională a Profesorilor Psihopedagogi „Orizont”, Clubul Lyons, Jucării vorbăreţe - producător de materiale educative, Thomas Baloane și persoane inimoase devotate școlii.