Irina Ghițuică din Timișoara și Daria Perneș din Oradea vor beneficia de burse de excelență pe toată perioada liceului în cadrul unui proiect care face parte din programul Scholarship Society ce încurajează excelența academică a elevilor.

 

Cele două eleve au fost selectate printr-un proces desfășurat începând cu luna aprilie și care a inclus trei etape: dosar de înscriere cu eseu și scrisori de recomandare, un set de trei testări (examene scrise de limba engleză și matematică și testare CAT 4 computerizată) și un interviu cu comisia de burse, formată din reprezentanți ai mediului business local. În competiția din acest an s-au înscris 15 elevi din 6 județe. Cu toții au participat la testări, iar 6 dintre ei au susținut interviurile finale cu membrii comisiei. Daria Perneș i se va alătura din toamnă lui Sergiu Ciavoi, care i-a fost coleg de gimnaziu în Oradea, cu un an mai mare și care este unul dintre bursierii Scholarship Society 2016.

„Modelul Cambridge dezvoltă anumite părți ale tale – se focalizează mai mult asupra personalității, iar tu înveți să te cunoști pe tine, ceea ce consider că e foarte important”, a spus Daria. Ea a obținut la examenul de capacitate media 9,70 (9,50 la limba română și 9,90 la matematică).

„Comisia de burse a decis câștigătorii înainte de susținerea examenului de capacitate, iar rezultatele foarte bune pe care aceștia le-au obținut la evaluarea națională ne confirmă decizia de a le acorda încredere în dezvoltarea educațională. Scholarship Society este un program de excelență unic în România, care se adresează elevilor talentați, ce pot contura lumea de mâine – lideri, cercetători, artiști, inventatori. Credem că Irina și Daria au acest potențial și vom lucra în următorii patru ani, împreună, să-l dezvoltăm cât mai mult”, a declarat Ruxandra Mercea, directorul executiv al Transylvania College.

Studiile liceale de la Transylvania College se desfășoară integral în limba engleză, urmează curriculumul britanic, care permite alegerea disciplinelor studiate în funcție de interesele și aptitudinile elevului, și se finalizează prin obținerea diplomelor Cambridge A-level, recunoscute la nivel internațional.  Absolvenții Transylvania College studiază la universități din țară și străinătate – Marea Britanie, SUA, Japonia, Australia, iar printre specializările alese de ei se numără ingineria, biochimia, psihologia, comunicarea, științele juridice, informatica și științele economice.