Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” promovează studiul limbii franceze într-o manieră interdisciplinară și competitivă prin intermediul concursului „Et en plus, je parle français!”. Rezultatele acesuia, creații artistice ale elevilor, sunt deja expuse până pe 7 aprilie la Oradea Plaza.

 

Lucrările înscrise pentru Secțiunea de Creație au presupus realizarea unui afiş în format A3 - hârtie (acuarelă, creion, colaj, cărbune etc.) și/sau în format digital care să promoveze un obiect de patrimoniu cultural francofon și să conțină un scurt text sau un slogan în limba franceză. Concursul s-a adresat elevilor din învățământul preuniversitar al județului Bihor, pe categorii de vârstă. Profesoarele Nada Panait, de la Liceul de Arte, și Florina Iepure, de la Asociația Culturală Art Flora, au evaluat lucrările și au selectat 20 de creații în vederea organizării expoziției. Oradea Plaza găzduiește expoziția de lucrări plastice ale elevilor din învățământul preuniversitar al județului Bihor, timp de două săptămâni, până pe data 7 aprilie.

„Cunoaşterea şi folosirea artelor în dezvoltarea spirituală a tinerilor este importantă ca temelie pentru viitoarele lor reuşite în viaţă”, a spus Florina Iepure care i-a felicitat pe elevi pentru simțul artistic de care au dat dovadă în realizarea lucrărilor expuse și a lansat invitația tuturor orădenilor de a vizita expoziția „Le patrimoine culturel francophone”.

Concursul Școlar Județean „Et en plus, je parle français!” a fost implementat de prof. Gheorghe Tirla, în calitate de director, și Rodica Turcaș, în calitate de director adjunct, alături de Floare Gavra, secretar al Asociației Profesorilor Francofoni - Sucursala Bihor, în parteneriat cu 15 instituții de învățământ din județ.