Între 26 iulie și 12 septembrie, se va desfășura Concursul național de desene „Orașul meu este Smart City”, destinat copiilor din întreaga țară.

Teoria spune că un Smart City este acel oraș inteligent care integrează tehnologii și sisteme pentru a administra în mod eficient și securizat resursele, în dorința de a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor și pentru a proteja mediul. Este un vis la care putem spera cu toții și un desen pe care copiii și-l pot imagina pentru a-l pune în aplicare în viitor.

Concursul național de desene „Orașul meu este Smart City” este organizat de VPK Packaging Salonta, în parteneriat cu Fundația Comunitară Oradea, fiind destinat copiilor cu vârsta între 8 și 16 ani din întreaga țară. Acesta se va desfășura între 26 iulie și 12 septembrie, pe www.vpksmartcity.ro/concurs, iar premiul cel mare va oferi posibilitatea celui mai votat desen să se regăsească timp de o lună pe panouri din orașul Oradea. Următoarele zece desene cu cel mai mare număr de voturi vor fi reproduse pe semne de carte ce vor fi oferite vizitatorilor librăriilor Cărturești din mai multe județe. În plus, toți participanții vor primi gratis un board game VPK Smart City.

„Inspirat de board game-ul creat de VPK Packaging Salonta - Smart City, concursul de desene își propune să deschidă o discuție despre lucrurile pe care le putem face pentru a proteja mediul și pentru a crea un ecosistem mai prietenos cu mediul înconjurător și cu oamenii și, de asemenea, educarea copiilor noștri în acest sens”, anunță organizatorii evenimentului.

Loredana Suiugan, omul de marketing al VPK Packaging Salonta, a declarat cu această ocazie: „Speranța noastră și totodată datoria copiilor noștri este să pună în aplicare ceea ce învață participând la acest concurs și jucând Smart City, un joc care educă, mult mai mult decât un simplu joc de societate”.

Prin intermediul acestui concurs și joc, organizatorii își propun să îmbunătățească gradul de conștientizare a impactului pe care comportamentul fiecăruia dintre noi îl are asupra mediului înconjurător.