La GPP35, structura a GPP52 s-a desfăşurat, vineri, Proiectul „Echilibrul emoţiilor"- avizat de ISJ Bihor, iniţiat și coordonat de prof. Mocan Ramona.

La proiect a participat echipa grădiniței: Ienciu Coca Dely - grupa mijlocie, Pop Oana - Jurcuț Florica - grupa mare, Șorban Johanna - Creț Cornelia - grupa mică, Nagy Agota - Ujvarosi Magdolna - secția maghiară în parteneriat cu psiholog Ciucur Şincai Adina. Participanții la întâlnirea cu psihologul au fost părinții copiilor din grădiniță, dornici să afle cât mai multe informații despre emoții și gestionarea lor în relația părinte-copil, copil-părinte, copil-copil. Psihologul invitat le-a prezentat părinților categoriile de emoții ce apar frecvent în relațiile familiale în diferite momente, situații, insistând asupra gestionării atât a emoțiilor proprii cât și ale copiilor pentru a rezolva o problema ivită. Părinții au adresat psihologului întrebări legate de diverse situații ivite, la care acesta a răspuns folosindu-se de exemple concrete în rezolvarea situațiilor conflictuale ce apar frecvent în familie. Primii pași în realizarea acestui echilibru al emoțiilor sunt calmul și răbdarea părinților când apar conflictele; blândețea și tonul vorbirii sunt la fel de importante în aplanarea conflictelor de orice fel. Tot la fel de importante sunt aprecierea și încurajarea în permanență a copilului.

„A fost o activitate plăcută cu oameni frumoși, dornici de a învăța cum să gestioneze orice situație apărută în familie. Mulțumim doamnei directoare Sala Ioana pentru sprijin și implicare”, a transmis iniţiatoarea proiectului.