Elevii din clasele V-XII, pasionați de programare, care vor să se întreacă în creativitate și originalitate sunt așteptați să se înscrie la ediția a zecea a competiției „Învață să Programezi cu Alice”. Cele mai bune proiecte vor fi premiate.

Înscrierile se pot face până pe 14 octombrie 2024. Participarea la acest concurs este complet gratuită și accesibilă oricărui elev din ciclul de învățământ gimnazial și liceal (clasele V-XII), care își dorește să învețe de la zero limbajul de programare Java, unul dintre cele mai utilizate limbaje de programare la nivel mondial și unul dintre cele mai cerute de pe piața muncii. Chiar dacă nu au mai programat până acum, aceasta este oportunitatea perfectă prin care pot învăța bazele programării în timp ce lucrează la proiectul pentru competiție.

Participanții sunt provocați să-și folosească creativitatea și abilitățile de programare pentru a face o diferență în viețile copiilor cu nevoi educaționale speciale, gândindu-se la provocările cu care se confruntă acești copii și la modul în care aplicația lor i-ar putea ajuta să le depășească.

Totodată, tema competiției, „Aplicații Educative pentru copiii cu nevoi educaționale speciale”, îi provoacă pe elevi să iasă din zona de confort și să creeze o aplicație educativă prin care să îi ajute pe copiii cu nevoi educaționale speciale. În acest mod, elevii vor deveni mai conștienți de diversitatea societății și de importanța incluziunii și adaptabilității în educație. Această temă nu numai că îi va ajuta pe elevi să dezvolte aptitudini tehnice și interpersonale, dar îi va și sensibiliza față de nevoile altora, contribuind la formarea lor ca cetățeni responsabili și empatici.

Elevii se pot înscrie în echipe de câte 3 membri: 2 elevi (din același ciclu de învățământ) și un profesor coordonator. Un profesor poate fi mentorul mai multor echipe.

Înscrierea durează mai puțin de 2 minute, completând un formular, disponibil pe adfaber.org.

Competiția este organizată de Adfaber, cu sprijinul Oracle Academy.