Colegiul Tehnic Traian Vuia din Oradea a fost ieri, între orele 9.00 și 14.00, gazda ediției din 2017 a Târgului Meseriilor. Au participat elevi de la 11 școli și reprezentanți de la 11 companii din Oradea.

Târgul a fost organizat pentru a-i ajuta pe elevi și părinți să afle informații despre ofertele educaționale ale școlilor tehnice din Oradea. „Colegiul Tehnic Traian Vuia se poate lăuda cu un parteneriat puternic cu firmele din Parcul Industrial. Asta înseamnă o bursă pentru elevi de 200 de lei în afara celei pe care unii o primesc din partea Ministerului Educației”, a spus directoarea Colegiului, Daniela Vîlceanu, la festivitatea de deschidere la care au mai participat directoarea Agenției de Dezvoltare Locală Oradea - Delia Ungur, adjuncta Inspectoratului Școlar Județean Bihor - Codruța Bogdan și Florian Mieluț - inspector școlar pentru învățământ profesional și tehnic în cadrul aceleiași instituții. Codruța Bogdan a spus că speră ca elevii să își găsească în cadrul târgului școala pe care să o urmeze. „Pe voi, dragi elevi, vă încurajez, dacă vă place să faceți lucruri cu mâinile voastre, să alegeți un învăţământ tehnic. Este singurul care vă plătește să învățați”, a spus Delia Ungur.

Evenimentul a fost organizat de Agenția de Dezvoltare Locală Oradea în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor.