După încheierea contestațiilor, mediile elevilor de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” sunt 9,26 pentru cei 90 de elevi care au susținut Evaluarea Națională și 9,23 pentru cei 208 absolvenți care au susținut Bacalaureatul.

„Așa cum se întâmplă în fiecare an, de ceva vreme încoace, suntem primii în clasamentele județene la BAC și Evaluare Națională. Suntem, de asemenea, pe poziții onorante în ierarhiile naționale, anul acesta clasându-ne pe poziția 26 la EN și pe poziția 34 (a 19-a medie) la BAC, înainte de contestații”, anunță prof. Anca Maria Marchiș, directoarea Colegiului Național „Emanuil Gojdu” din Oradea.

La clasa a VIII-a, media la proba de limba și literatura română este 9,26, iar la matematică 9,25 pentru cei 90 de absolvenți, o elevă obținând media 10.

La clasa a XII-a, procentul de promovabilitate la BAC a fost de 100%, pentru cei toți cei 208 absolvenți, care au susținut fără excepție examenul maturității, 207 în sesiunea din iulie și un candidat în sesiunea specială din iunie organizată pentru loturile olimpice naționale. 

În continuare, directoarea Colegiului Național „Emanuil Gojdu” a făcut o precizare privind o eroare apărută în statisticile naționale care listează 208 candidați la Gojdu în sesiunea iulie, cu 1 elev nepromovat.

„Candidatul de pe poziția 208 nu este absolvent al instituției noastre, este un absolvent de filieră tehnologică, din anul 1998, din alt județ, care a fost atribuit centrului de examen de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” pentru susținerea probelor și care, în mod nedrept, a fost asociat statisticilor noastre. Această eroare ne aduce un prejudiciu de imagine pe care e de datoria noastră să îl clarificăm. Profesorii și absolvenții colegiului nostru, care și-au îndeplinit cu succes  obiectivul de a avea promovabilitate 100% cu media peste 9, însumând zeci de ore de pregătiri suplimentare cu focus pe examene, merită să le fie recunoscute eforturile oglindite în aceste rezultate fără a le fi umbrită munca de această asociere statistică nefericită!”, a subliniat prof. Anca Maria Marchiș. ​

Colegiul Național „Emanuil Gojdu” se mândrește cu rezultatele generației 2024, atât la Evalurea Națională, cât și la Bacalaureat și felicită cadrele didactice și elevii pentru rezultatele obținute.