Azi încep probele scrise ale celei de-a doua sesiuni a examenului național de bacalaureat 2024, a anunțat Ministerul Educației. Potrivit Ministerului, probele încep la ora 9.00, iar accesul candidaților în săli este permis, în baza actului de identitate, până la ora 8.30.

 

Pentru rezolvarea subiectelor sunt prevăzute trei ore, calculate din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen. Ministerul arată că pot beneficia de prelungirea timpului de lucru candidații cărora li s-a aprobat o solicitare în acest sens, conform Procedurii de asigurare a condițiilor privind egalizarea șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare. „Candidații care dețin materiale/obiecte interzise (telefoane mobile, manuale, culegeri, însemnări etc., precum și alte mijloace electronice de calcul sau de comunicare) vor fi îndrumați spre o sală special amenajată pentru depozitarea acestora. În zilele în care sunt programate probe scrise, Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați, între orele 8:00 - 16:00, linia TELVERDE 0800 801 100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități privind organizarea/desfășurarea examenului”, a mai informat Ministerul Educației.

Probele scrise din sesiunea august 2024 se vor desfășura după următorul calendar:19 august: Limba și literatura română - proba E.a); 20 august: Proba obligatorie a profilului - proba E.c); 21 august: Proba la alegere a profilului și specializării - proba E.d); 22 august:: Limba și literatura maternă - proba E.b). Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 26 august, iar rezultatele finale vor fi anunțate în data de 30 august, după soluționarea contestațiilor. Un candidat este declarat promovat la examenul național de bacalaureat dacă îndeplinește, simultan, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise, a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea și a obținut, în final, cel puţin media 6. Ministerul preciza la începutul lunii august că peste 33.600 de candidaţi s-au înscris la examen, la toate probele sau doar la probele nepromovate.