Până pe 17 mai, la Facultatea de Științe Socio-Umane a Universității din Oradea, se desfășoară un Program Mixt Intensive (BIP) dedicat Educației Speciale.

Peste 30 de studenți și 20 de specialiști de la: Departamentul de Științe Sociale Aplicate al „VIVES” University din Doorniksesteenweg - Belgia, Facultatea de Psihologie, Pedagogie și Științe Sociale a Universității Pedagogice de Stat „Drohobych Ivan Franko” - Ucraina, Institutul de Științe Sociale al Facultății de Științe Sociale a Universității Catolice „Ioan Paul al II-lea” din Lublin - Polonia, Universitatea de Științe Aplicate „Centria” - Finlanda și de la Departamentul de Științe ale Educației, împreună cu gazdele lor de la Facultatea de Științe Socio-Umane a Universității din Oradea și reprezentanții ONG-ului Nieprzetarty Szlak, dezbat în profunzime teme legate de integrarea și incluziunea școlară a copiilor cu dizabilități și nevoi speciale. Evenimentul este coordonat de universitarii orădeni lect. univ. dr. Constantin Cătălin Pascariu și lect. univ. dr. Nicoleta Tămășan Ciobanu.

„Este important ca la nivelul educației incluzive să existe o mai bună cunoaștere și colaborare, fiecare dintre noi având șansa să învețe și să-și împărtășească propriile experiențe legate de incluziune. Suntem încântați să-i găzduim pe musafirii noștri și să descoperim că împărtășim aceleași principii și idealuri din educație”, afirmă prof. univ. dr. habil. Karla Barth, decanul facultății gazdă.