Pentru că ajutorul oferit celor din jurul nostru, unii aflaţi într-o situaţie dificilă, trebuie să reprezinte menirea fiecăruia dintre noi, copiii şcolii noastre s-au gândit să aducă, şi anul acesta, o rază de bucurie altor copii de vârsta lor.

Această dorinţă se materializează, an de an, şi în cadrul unui parteneriat, aflat la cea de-a opta ediţie, încheiat între Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea şi Şcoala Primară nr. 1 din Cărăndeni, în cadrul căruia, atât elevi din învăţământul primar (clasa I B - profesor învăţământ primar Florica Dăgău), cât şi din cel gimnazial (clasa a V-a A - profesor diriginte Codruţa Caracoanea, clasa a V-a B - profesor diriginte Florin Oros, clasa a VI-a A - profesor diriginte Florica Popovici, clasa a VI-a B - profesor diriginte Nicoleta Cioc, clasa a VIII-a A - profesor diriginte Carmen Lazăr şi clasa a VIII-a C - profesor diriginte Isabela Hărăguş) au adunat hăinuţe şi jucării, încă de la începutul lunii decembrie a anului trecut, cu scopul de a le oferi cadou copiilor din raza localităţii Cărăndeni. De asemenea, din bănuţii lor de buzunar, după puterea fiecăruia, s-a realizat o mică colectă, în cadrul căreia s-au adunat 2000 de lei, din care s-au cumpărat „surprize dulci” pentru copii.

Astfel stând lucrurile, cu toate cadourile pregătite în ultimele zile, elevii noştri cu suflet mare, însoţiţi de câţiva diriginţi şi părinţi, s-au deplasat la Cărăndeni în ziua de marţi, 4 februarie, pentru a le oferi cele pregătite şi pentru a le face ziua mult mai frumoasă copilaşilor din comunitatea de acolo.

 Şi, într-adevăr, aşa a fost. Bucuria de pe feţele copiilor, zâmbetele acestora, încântarea lor, au fost cea mai bună răsplată pentru cei veniţi în şcoala lor, dar şi promisiunea de a se reîntoarce, iar şi iar, cu alte cadouri şi jucării, în anii care vor veni.

Prof. dr. Alin Florin OROS