Proiectul „Cabinetul unde pot visa”, implementat la Liceul Tehnologic Nr.1 Suplacu de Barcău, a avut ca scop derularea unui program de orientare școlară și profesională pentru clasele terminale și amenajarea unui cabinet de asistență psihopedagogică.

 

Cabinetul de asistență psihopedagogică a primit o nouă înfățișare. În perioada noiembrie 2022-decembrie 2022, s-a realizat modernizarea totală a unei săli de clasă nefolosite într-un cabinet complet nou. Acest spațiu a devenit unul foarte primitor și frumos. Spațiul creat este unul deschis și nonformal.

„Ne dorim ca în acest cabinet să desfășuram activități de consiliere individuală, dar și în grupuri mici de elevi. Sper ca acest loc să fie o oază de liniște și un loc unde să găsești răspunsuri la neliniști!”, spune L. Razi, profesor Liceul Tehnologic Nr.1 Suplacu de Barcău.

Potrivit acesteia, în cadrul programului de Orientare Școlară și Profesională, în perioada octombrie-decembrie 2022, au avut loc întâlniri cu oameni având diferite profesii. Întâlnirile s-au desfășurat atât fizic cât și online și au avut ca scop oferirea de modele și povești inspiraționale astfel încât alegerea carierei să fie făcută cunoscând cât mai multe opțiuni de pe piața muncii.

Elevii au avut ocazia să se întâlnească și să discute cu oameni având profesii din domeniul medicinei, bancar, IT, poliție și armată, preoție, jurnalism, contabilitate, antreprenoriat și mediul universitar.

„Mulțumim conducerii școlii pentru sprijinul acordat în implementarea acestui proiect și pentru încrederea acordată!”, a menționat profesor consilier școlar, Olimpia Dragoș.

Proiectul  „Cabinetul unde pot visa” este finanțat prin Start ONG, un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice și grupurilor informale/ de inițiativă.