Un emoționant eveniment dedicat mamelor a avut loc zilele trecute, la Parohia romano-catolică „Sfânta Maria” din Oradea, în prezența a peste 100 de persoane - copii, mame, dar și invitați din țară.

În 26 mai, în orașul de pe Crișul Repede, s-a desfășurat un eveniment dedicat mamelor, ajuns în acest an școlar la cea de-a VII-a ediție.

„Proiectul poartă numele de ,,Liebe Mama”, adică ,,Dragă mamă” și, respectând obiceiul din Germania, are loc în fiecare an, în a doua duminică din luna mai, cu scopul de a sărbători mamele într-un cadru festiv”, ne-a declarat Vasi Krisztina, profesor învățământ primar la Liceul German din Oradea. Manifestarea s-a ținut, și de această dată, la Parohia romano-catolică „Sfânta Maria” din Oradea, prin bunăvoința părintelui Mihai Mârț.

„Împreună cu colega mea, prof. Kötting Elena, de la Liceul Teoretic German Friedrich Schiller, cu ajutorul și susținerea financiară a Forumului Democrat German din Oradea, ne străduim să organizăm evenimentul în luna mai, la Parohia romano-catolică Sfânta Maria din Oradea, unde părintele Mihai Mârț, după liturghia de duminică, ne oferă un lăcaș cald, primitor și ne așteaptă cu mult drag, în fiecare an”, a menționat Vasi Krisztina, inițiatoarea și organizatoarea proiectului interjudețean. La eveniment au participat peste 125 de persoane, copii, mame și enoriași din comunitatea locală, dar și invitați de la Liceul Teoretic German ,,Johann Ettinger” Satu Mare și de la Grădinița cu Program Prelungit ,,Allegria” Oradea.