Fuzionarea Colegiilor Tehnice Transilvania și Brâncuși nu se va lăsa și cu concedieri. Profesorii își vor păstra locurile de muncă, cei care au predat la „Alimentație publică” și „Turism” urmând a fi mutați la Colegiul Economic „Partenie Cosma”.

 

Schimbare la față importantă a Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Bihor. Clădirea proaspăt văruită arată mult mai bine, plachetele de sticlă de pe peretele instituției par noi, iar sala de conferințe a fost frumos amenajată astfel încât să fie mai multă lumină. Și atitudinea șefului IȘJ Bihor pare a se fi schimbat, în conferința de presă de ieri, „ieșind la tablă” pentru a prezenta situația rețelei școlare 2018-2019. În linii mari, aceasta nu se va modifica prea mult comparativ cu anul trecut.

La grădinițe au crescut solicitările pentru grupele cu program prelugit. Astfel, de la 499 de grupe de grădiniță cu program normal și 327 cu program prelungit, pentru anul școlar 2018-2019 au fost propuse 490 cu program normal și 334 cu program prelungit. Ca număr de copii, IȘJ Bihor anticipează o scădere în noul an de la 16.358 la 16.232.

La nivel primar, IȘJ Bihor a propus 1070 de clase întregi, cu nouă mai multe decât anul trecut. Se vor reduce clasele cu regim simultan, de la 358 anul trecut la 333 anul acesta. La gimnaziu, numărul de clase va scădea, de la 970 anul trecut, la 959 anul acesta. Aici, numărul de clase în regim simultan rămâne același ca anul trecut, adică 101.

În ceea ce privește învățământul liceal, aici au fost propuse 154 clase față de 149 câte au fost anul trecut. Dintre acestea 83 sunt pentru filiera teoretică și 55 pentru filiera tehnologică.

„În ceea ce privește comasarea Colegiilor Tehnice Transilvania și Brâncuși vreau să anunț că niciun cadru didactic nu va rămâne pe dinafară. Cei care au predat la Alimentație publică și Turism vor fi mutați la Colegiul Economic Partenie Cosma, iar ceilalți la noul Colegiu Tehnic Constantin Brâncuși”, a spus șeful IȘJ Bihor Alin Novac Iuhas.

În următorul an, în locația Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși” va fi mutată o parte a Liceului de Arte, unde se vor face renovări.