Proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar din Bihor va avea loc vineri, 15 octombrie, începând cu ora 10.00. Sunt așteptați să susțină proba 285 de candidați.

Centrul special desemnat pentru desfășurarea probei scrise în Bihor este Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea. Proba durează maxim 120 de minute, iar accesul se va face prin intrarea de pe strada Academiei. Candidații au obligația să își cunoască propriul cod de anonimizare pentru identificarea sălii în care sunt repartizați.

Accesul în săli va fi permis între 9.00 și 9.30. În structura probei scrise, circa 60% dintre itemi vor viza capacitățile cognitive și de leadership, circa 20% competențele de management, iar restul vizează reglementările legale din bibliografia de concurs.

Candidaților le este interzis accesul în sală cu genți, poșete, ziare, reviste, cărți, caiete, notițe sau alte materiale documentare, mijloace electronice, telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare la distanță. Materialele interzise vor fi depuse în sala de depozitare a obiectelor personale, înainte de intrarea în sala în care se desfășoară proba scrisă.

Se interzice candidaților să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită sau să schimbe între ei ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Încălcarea acestor prevederi va fi considerată tentativă de fraudă sau fraudă.

Candidații vor utiliza doar pix de culoare albastră sau neagră care nu se șterge.

„Având în vedere identificarea unor situații de îmbolnăviri cu Covid-19 în rândul candidaților, Ministerul Educației va organiza joi, 28 octombrie, o sesiune specială a probei scrise la care vor avea acces doar candidații care transmit comisiei județene până joi, 14 octombrie, ora 16.30, o solicitare însoțită de raportul medical sau decizia de carantinare, eliberate de DSP, prin care aceștia sunt plasați în izolare sau carantină ca urmare a contractării virusului SARS-CoV-2 sau al contactului direct cu o persoană infectată. În cazul în care documentul nu poate fi eliberat până la data și ora precizate, acesta va fi transmis în intervalul 15-25 octombrie, prezentarea sa constituind condiție obligatorie de participare la sesiunea specială”, se afirmă într-un comunicat al Inspectoratului  Școlar Județean Bihor.

Rezultatele se vor afișa nominal sau anonimizat în funcție de opțiunea exprimată de fiecare candidat.