Asociația „MAX - Valentin Ruge” din Salonta a premiat vineri, 7 iunie, pe șefii de promoție și pe cei mai merituoși absolvenți ai Colegiului Național „Teodor Neș”. În cadrul festivității prilejuite de absolvirea colegiului, Adrian Buda, reprezentantul asociației culturale salontane a înmânat Premiul „MAX - Valentin Ruge” celor mai valoroși elevi-absolvenți ai Promoției 2024.

Valoroasa distincție „Premiul MAX” a revenit absolvenților Colegiului Național „Teodor Neș” din Salonta: Lucas Bora - șeful Promoției 2020-2024 de la profilul real (diriginte prof. Illyes Lajos) și Andrei Ovidiu Petrache - șeful Promoției 2020-2024 de la profilul uman (diriginte prof. Nagy Judit-Noemi). Asociația a acordat premii substanțiale și altor trei absolvente cu rezultate excepționale în activitatea școlară: Viviana Țirban, Mădălina Prisecaru și Mora Moghiș.

La eveniment a participat Török László, primarul în exercițiu al municipiului Salonta, alături de conducerea școlii (director prof. Florentina Galea, prof. Alina Mitran, prof. Mihaela Crăciun) și de corpul profesoral al Colegiului Național „Teodor Neș” din Salonta.

Asociația „MAX - Valentin Ruge” din Salonta a fost înființată în anul 2007, în memoria lui Valentin Ruge „Max” (1974-2006). Organizația non-profit cu scop umanitar și cultural are în vedere susținerea, an de an, a tinerilor absolvenți ai Colegiului Național „Teodor Neș”, prin acordarea de premii de excelență academică și burse de studiu.

Absolvent al liceului teoretic salontan în anul 1992, Max a plecat în mod tragic dintre noi în urma unui accident rutier, în anul 2006, la vârsta de 32 de ani. În amintirea lui Max - Valentin Ruge și ai anilor de liceu, un grup de foști colegi și prieteni au înființat această asociație din dorința de a-i păstra vie memoria. Printre cei care, de 17 ani, fac posbil „Premiul MAX” se numără: Adrian Buda, Adina Ionuțiu, Adrian Stăvaru, Cristian Stăvaru.

Pagina de Facebook a asociației poartă mărturia acestora: „Pentru noi cei care l-am cunoscut, Max va rămâne întotdeauna omul care te întâmpina cu un zâmbet larg, nu ezita niciodată să-ți dea o mână de ajutor la nevoie și era permanent gata să te însoțească la drum...

Premiul MAX reprezintă credința noastră în potențialul tinerelor generații de elevi salontani și are ca obiectiv cultivarea unor valori sacre precum prietenia, onestitatea, colegialitatea, perseverența, spiritul întreprinzător, generozitatea, toleranța și implicarea în viața comunității.

Max întruchipa toate aceste calități…”.